Proiect D.T.A.C

acte necesare autorizatie de constructie

Acte necesare autorizatie de constructie

Te intereseaza lista cu acte necesare autorizatie de constructie? De ce proiecte si avize ai nevoie ca sa intri in posesia autorizatiei si sa incepi lucrarile pe care ti le-ai propus? Hai sa aflam impreuna!

Obtinerea autorizatiei presupune sa urmezi mai multe etape, una din ele fiind etapa de intocmire a documentelor, a avizelor si a proiectelor in baza carora se elibereaza autorizatia. Oricat de complicat ar suna acest pas, ce trebuie sa faci este sa cauti persoanele autorizate si atestate care sa se ocupe de intocmirea actelor care ti se cer.

Pana ajungem la partea de cautare a inginerilor, a expertilor tehnici, a arhitectilor si asa mai departe, sa ne oprim la ceea ce ne preocupa prima si prima data: lista cu acte necesare obtinerii autorizatiei de constructie. Asadar, cum si de unde o aflam?

Ce acte trebuie pentru autorizatie de constructie?

Pentru a sti ce acte trebuie pentru autorizatie de constructie, primul document de care vei avea nevoie este certificatul de urbanism. Emiterea certificatului de urbanism reprezinta etapa 1 pentru emiterea autorizatiei. Asadar, ca sa aflam cu exactitate ce acte necesare autorizatie de constructie se solicita se elibereaza certificatul. Pe una din paginile acestuia se mentioneaza totalul de acte necesare obtinerii autorizatiei. Echipa Certificat de Urbanism Bucuresti ne-a pus la dispozitie un model de certificat obtinut pentru construirea si inchiderea unui balcon la parterul unui imobil:

acte necesare autorizatie de constructie

Acesta este un model de certificat de urbanism obtinut de catre echipa Certificat Urbanism Bucuresti si pus la dispozitie strict cu scop informativ si orientativ.

acte necesare autorizatie de constructie

Dupa cum observi, din toata lista cu acte necesare pentru autorizatie de construire (de la punctul a pana la f), au fost bifate doar o parte din avizele si proiectele enuntate. In cazul tau, autoritatea locala va proceda asemenea. Fiecare act va fi solicitat in functie de tematica lucrarilor. Avizele si proiectele pot sa difere de la lucrare la lucrare, in functie de ceea ce implica modificarile pe care vrei sa le faci in locuinta. 

Iata un exemplu. Intr-un certificat de urbanism eliberat in scopul recompartimentarii unui apartament, unuia dintre clienti i s-a solicitat numai o parte din avizele stabilitate la punctul d. comparativ cu numarul de avize cerute in modelul de mai sus, unde majoritatea sunt necesare. De ce a fost nevoie de obtinerea a numai o parte din avize? Pentru ca doar acelea au fost relevante pentru modificarile de recompartimentare pe care proprietarul a dorit sa le efectueze.

Asadar, lista cu acte necesare autorizatie de constructie poate sa difere de la caz la caz, iar singura care iti poate spune cu exactitate ce documente ai nevoie este autoritatea competenta, prin eliberarea certificatului de urbanism. 

Cele mai frecvente documente necesare pentru autorizatie de construire

La capitolul documente necesare autorizatie de construire, exista o serie de acte si proiecte care de regula sunt frecvent cerute in certificatul de urbanism. Proiectul DTAC este unul dintre aceste acte. Clientii ne contacteaza pentru serviciul DTAC rezistenta si arhitectura pentru diferite tipuri de lucrari si modificari. Tot in categoria acte necesare la autorizatia de constructie sunt solicitate frecvent expertiza tehnica si referate de verificare. 

Alte acte necesare obtinerii autorizatiei de constructie

Cererea pentru obtinerea autorizatiei este un document pus de regula la dispozitie de autoritatea ce emite autorizatia de construire. In functie de orasul sau localitatea de care apartine imobilul tau, poti gasi cererea online, pe site-urile oficiale, sau o poti solicita direct institutiei. Pentru orasul Bucuresti, acestea sunt modelele de cereri puse la dispozitie de catre primariile sectoarelor. 

Cele doua taxe care s-au solicitat frecvent clientilor au fost taxa autorizatiei de construire si taxa de timbru OAR. 

Scurt rezumat

Iti multumim ca ai parcurs articolul nostru si iti uram mult succes cu lucrarile pe care vrei sa le efectuezi. Noi suntem echipa Proiect DTAC. Daca ai nevoie de serviciul de intocmire proiect DTAC & referate de verificare, 0733 479 973 este numarul la care ne poti contacta.

error: Alerta: Este interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii in vigoare.