Proiect D.T.A.C

✆ 0733.479.973

✉ office@proiect-dtac.ro

stampila-4

Constructie fara autorizatie pe teren privat

Ai executat sau te gandesti sa ridici o constructie fara autorizatie pe teren privat? Este legal acest pas? Orice proprietar al unui teren privat are dreptul sa construiasca si sa dezvolte imobile, dar si responsabilitatea de a efectua lucrarile in conditii legale, in conformitate cu legile in vigoare si reglementarile locale. 

Asadar, un proprietar ce detine un teren privat utilizeaza si gestioneaza terenul in conditii legale, atat timp cat urmeaza si respecta procedurile prevazute prin lege si normele stabilite de autoritati la nivel local. Vorbim inclusiv de obtinerea autorizatiilor ce se solicita pentru efectuarea constructiilor pe teren. 

Ridicarea unei constructii fara autorizatia necesara pe un teren privat este ilegala si poate fi sanctionata de autoritati. Sa detii un teren privat nu presupune automat ca poti construi orice si oricum pe imobilul respectiv. Inainte de inceperea lucrarilor, este important sa ne asiguram ca am obtinut toate aprobarile, permisiunile si autorizatiile necesare. 

constructie fara autorizatie pe teren privat

Cum te poate afecta o constructie fara autorizatie?

O constructie fara autorizatie pe teren privat il poate afecta nu doar pe proprietar, ci pot aparea probleme si la nivel de comunitate, asupra proprietatilor vecine. Constructia efectuata fara autorizatia necesara poate duce la amenzi si sanctiuni din partea autoritatilor, in conformitate cu prevederile in vigoare. Mai mult, poate fi necesara chiar distrugerea constructiei ilegale prin ordin de demolare partial sau total la solicitarea autoritatilor. Pentru un proprietar, o constructie fara autorizatie pe terenul privat poate duce de fapt la costuri mult mai mari. Neobtinand autorizatia de construire, acordurile si permisiunile necesare, pot exista probleme privind calitatea executarii constructiei, cu riscuri pentru siguranta tuturor. Pe de alta parte, o constructie efectuata ilegal poate afecta si proprietatile vecine. Obturarea luminii naturale, accesul vederii in curtea vecina, incalcarea limitelor privin distantele intre proprietati sunt probleme frecvent raportate autoritatilor. 

Exemple de constructii ce necesita autorizatie

Din situatiile intalnite, proprietarii cu constructii fara autorizatie pe teren privat au efectuat nelegal atat lucrari mai simple, precum extinderi cu anexe, cat si proiecte mai complexe, ca executarea unei case. In functie de tipul si complexitatea lucrarilor, am ajutat proprietarii cu documentatiile necesare pentru autorizare si intrare in legalitate. Daca s-a intamplat deja sa fi executat lucrari de constructii fara autorizatie, te putem ajuta si pe tine cu obtinerea documentelor de care ai nevoie. Iata cateva exemple de constructii efectuate nelegal fara autorizatie:

constructie fara autorizatie pe teren privat

Cum legalizezi o constructie fara autorizatie pe teren privat?

Poti apela la echipa noastra pentru a te ajuta sa intri in legalitate cu constructia fara autorizatia necesara pe terenul privat. Pentru lucrarile mai vechi de 3 ani, te putem ajuta la obtinerea Certificatului de atestare a edificarii constructiei, conform legii 50/1991, art.37, alin.6. 

Constructiile fara autorizatie pe teren privat, executate recent si sanctionate pot fi autorizate urmand procedura obtinerii Certificatului de Urbanism. Apeleaza la noi atat pentru documentatia necesara obtinerii Certificatului de Urbanism, cat si pentru documentatia solicitata in certificat pentru autorizarea constructiilor. Contacteaza-ne!

error: Alerta: Este interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii in vigoare.