✉ office@proiect-dtac.ro
Proiectul DTOE este necesar in cazul in care vrei sa obtii autorizatia de construire sau demolare a unei constructii. DTOE reprezinta documentatia tehnica de organizare a executiei lucrarilor.
Putem regasi solicitarea documentatiei DTOE in Certificatul de Urbanism eliberat in vederea obtinerii autorizatiei pentru lucrari propuse. Cand se solicita proiect DTOE? Atunci cand executarea lucrarilor propuse necesita lucrari provizorii pe santier, precum amplasarea temporara de baraci, vestiare, grupuri sanitare ecologice, instalatii de iluminat, bariere de protectie. Acestea au rol in organizarea si desfasurarea eficienta a intregului proiect de construire.
Rolul proiectului DTOE este sa stabileasca si sa coordoneze mai multe aspecte si proceduri temporare si necesare, ce stau la baza desfasurarii unui proiect in constructii. Proiectul DTOE contine detalii privind urmatoarele:
Prescurtarea DTOE provine de la Documentatia Tehnica pentru Organizarea Executiei. Aceasta este necesara pentru a asigura gestionarea si efectuarea sigura, organizata si eficienta a lucrarilor propuse si a lucrarilor provizorii pe santier.
Proiectul DTOE cuprinde o parte scrisa (memoriu tehnic de organizare a executiei lucrarilor) si o parte desenata (planuri / planse). In functie de tema, in partea scrisa a proiectului DTOE se pot regasi informatii precum descrierea proiectului, descrierea lucrarilor provizorii, modul de amplasare a constructiilor, amenajarilor si depozitelor de materiale, asigurarea si procurarea materialelor si echipamentelor, organizarea de santier precizari cu privire la accese si imprejmuiri.
In Planul de Organizare a Santierului se pot regasi ilustrate informatii precum pozitiile si orientarile cladirilor, zonele de acces si caile de circulatie, facilitatile temporare, indicatoare si semnalizatoare.
Te ajutam cu proiectul DTOE solicitat in Certificatul de Urbanism, pentru obtinerea autorizatiei necesare. Proiectul DTOE este elaborat de catre persoane specializate, atestate si certificate. De regula, arhitectul este cel care se ocupa de elaborarea documentatiei tehnice pentru organizarea executiei lucrarilor.
Pretul unui proiect DTOE difera in functie de tema, imobil si suprafata. Ia legatura cu noi pentru a discuta despre lucrarile propuse, iar noi vom reveni catre tine cu oferta de pret corespunzatoare lucrarilor tale.
Alaturi de proiectul DTOE, in Certificatul de Urbanism pot fi cerute Proiectul DTAC si DTOE. DTAC este prescurtarea de la Documentatia Tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de construire. DTAD este prescurtarea de la Documentatia tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de Demolare. Fiecare din cele trei documentatii are rol important in demararea proiectului, intrucat asigura planificarea si executarea lui in conformitate cu Regulamentul Local de Urbanism (RLU) si cu prevederile privind calitatea in constructii.
RLU sau Regulamentul Urbanistic Local este specific fiecarei zone si cuprinde reguli, prevederi si norme privind dezvoltarea constructiilor pe un teritoriu, avand un rol important in gestionarea dezvoltarii urbanistice.
Lucrarile de constructii trebuie efectuate controlat, iar respectarea Regulamentului Urbanistic Local va asigura acest lucru pentru fiecare zona in parte.
O data cu eliberarea Certificatului de Urbanism vei afla care sunt actele ce trebuie obtinute pentru obtinerea autorizatiei si daca proiectul DTOE este necesar si solicitat de autoritati pentru lucrarile tale.
In modelul alaturat de Certificat de Urbanism, emis in scopul desfiintarii unei constructii si construirii unui gard, a fost nevoie de proiect DTOE, alaturi de DTAC si DTAD.
Citeste despre cum poti obtine Certificatul de Urbanism, care sunt pasii si ce trebuie sa faci dupa ce l-ai obtinut:
Te-ar mai putea interesa si: