Proiect D.T.A.C

Construirea si inchiderea balconului

Avem de-a face cu doua situatii diferite: (1) locuiesti la parter si vrei sa obtii autorizatie pentru construire & inchidere balcon, (2) vrei sa obtii autorizatie pentru inchiderea balconului tau deschis.

Multi proprietari de apartament sunt din ce in ce mai interesati de procesul de construire balcon si de inchidere balcon existent. Ceea ce trebuie sa stim este ca executarea acestor lucrari este conditionata si se poate realiza doar in anumite situatii. 

In primul rand, pentru construirea si inchiderea balconului cu termopan ai nevoie de autorizatie de construire. Daca iti doresti sa maresti spatiul cu un balcon trebuie sa urmezi procedura legala de eliberare a autorizatiei. In caz contrar, incalci prevederi din Legea 50/1991. 

In al doilea rand, construirea unui balcon inchis nu se poate realiza oriunde si oricum. Proprietatile situate la parterul imobilului pot obtine autorizatie pentru construirea unui balcon inchis, dar executarea este permisa doar in conformitate cu balcoanele deja existente. 

Care sunt procedurile ce trebuie urmate?

Asa cum am pus problema mai sus, poti avea de-a face cu doua situatii pe care le vom deduce astfel:

Asadar, vrei sa obtii autorizatie pentru construire si inchidere balcon. Balconul propus spre construire trebuie sa respecte profilul balcoanelor superioare, pozitia de amplasare si perimetrul acestora. De asemenea, materialele si finisajele trebuie sa respecte aspectul general al imobilului. 

Iti vom prezenta si cum putem usura acest demers pentru tine, ocupandu-ne noi de obtinerea autorizatiei si de documentatie. 

Un balcon deschis, care nu se mai conformeaza la nevoile tale, este posibil sa fie inchis in baza obtinerii autorizatiei de construire. Exista si alte metode prin care iti poti „inchide balconul”, metode ce nu necesita autorizatie de construie. Acestea sunt mai degraba metode prin care poti acoperi balconul pentru a crea mai multa intimitate sau umbra. 

De exemplu, amplasarea unei copertine retractabile din material textil nu necesita de regula autorizatie de construire. Cel mai indicat, in astfel de situati, este sa te informezi despre necesitatea oricarei documentatii de la institutia competenta. In cazul inchiderii balconului cu termopan, ai nevoie de autorizatie. 

Pro si contra construirii unui balcon inchis la parter

Pro si contra inchiderii unui balcon deschis

Modele de balcon inchis cu termopan

Autorizatie construire si inchidere balcon - pasi si acte necesare

Model Certificat urbanism construire si inchidere balcon

Modelul prezentat este eliberat in scopul construirii si inchiderii balconului si a fost obtinut de echipa pentru unul dintre clientii care au apelat la serviciile noastre. Lucrarea propusa a constat in construirea si inchiderea balconului in dreptul bucatariei, respectand aceleasi aliniament cu balcoanele superioare. Pentru a se asigura accesul in balcon s-a propus desfiintarea parapetului ferestrei de la bucatarie si montarea unei usi de acces. 

Documentatia necesara la eliberarea autorizatiei pentru construire balcon inchis

Documentatia necesara pentru eliberarea autorizatiei in scopul construirii si inchiderii balconului este listata in pagina 3 si 4 din modelul de Certificat de Urbanism de mai sus:

Vei afla care sunt documentele de care tu ai nevoie pentru specificul lucrarilor tale odata cu obtinerea Certificatului de Urbanism. 

Model de Referat de Rezistenta si Model Referat de Arhitectura

Referat de verificare - rezistenta
Referat de verificare - arhitectura

Model de Memoriu tehnic de Rezistenta

Model de Memoriu tehnic de Arhitectura

Depunere acte pentru eliberare autorizatie construire balcon inchis

Dupa obtinerea tuturor documentelor urmeaza pregatirea dosarului care va merge catre instituia ce se ocupa cu eliberarea autorizatiei. Institutia responsabila cu aceasta procedura este in cele mai multe dintre cazuri primaria locala (primaria care are in evidenta imobilul).

Procedura de obtinere a autorizatiei pentru construire si inchidere balcon necesita sa aloci o parte din timpul tau in toate aceste demersuri. Daca fie nu ai suficient timp si esti presat cu alte activitati din program, te putem ajuta noi in procesul de obtinere a autorizatiei. Cum? Vom pregati documentatia necesara, vom pregati dosarul, vom merge catre institutiile necesare, scutindu-te pe tine de proces. Serviciul este disponibil pentru proprietatile din oras Bucuresti.

Citeste mai multe despre Autorizatia de construire, ce este, cand este necesara, ce rol are, ce se intampla daca construiesti fara autorizatie, cum o poti obtine. 

Autorizatie pentru inchidere balcon deschis

Vom explica procedura de inchidere balcon bazandu-ne pe situatia clientului nostru care a apelat la serviciile echipei pentru modificari interioare si inchidere balcon (logie) cu tamplarie PVC. Proprietatea se afla la etajul 3. 

Model Certificat urbanism inchidere balcon deschis

Documentatia necesara la eliberarea autorizatiei pentru inchidere balcon deschis

Modelul de Certificat de Urbanism informeaza cu privire la lista de acte necesare, solicitate pentru obtinerea autorizatiei. Lista cu documentatiile necesare poate sa difere in functie de fiecare lucrare in parte. Retine ca urmatoarea lista nu este o lista standard care se solicita, ci documentatia relevanta pentru cazul clientului nostru. In cazul tau, vei primi lista cu documentele aferente pentru lucrarile pe care doresti sa le efectuezi, atunci cand emiti Certificatul de Urbanism.

Cum obtii Certificatul de Urbanism?

Asa cum ai vazut, primul pas pentru construire sau inchidere balcon este sa obtinerea Certificatului de Urbanism. Pe Certificat de Urbanism Bucuresti poti gasi lista cu acte necesare eliberarii lui, iar daca proprietatea ta face parte din orasul Bucuresti, poti alege serviciul complet de obtinere a documentului. 

Documentatia DTAC, necesara pentru obtinerea autorizatiei, cuprinde partea de rezistenta, partea de arhitectura si instalatii. Numarul nostru de contact este 0733.497.973

error: Alerta: Este interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii in vigoare.