Proiect D.T.A.C

verificator proiecte atestati MLPAT

Verificator proiecte - MLPAT

Cauti un verificator proiecte? Inseamna ca ai regasit in certificatul de urbanism solicitarea „referate de verificare la exigentele privind calitatea in constructii”. Referatele de verificare presupun verificarea tehnica de calitate a proiectelor executate in conformitate cu cerintele stabilite de lege. 

Te putem ajuta cu referate de verificare. Referatele de verificare sunt intocmite de verificatori de proiecte in domeniile privind constructiile civile si industriale, atestati pentru cerintele A1 si A2, B1, D, E si F.  

verificator de proiecte MLPAT

VERIFICATORI ATESTATI

A1, A2, B1, D, E, F

Cerintele esentiale privind calitatea constructiilor

Portivit legii 10/1995, calitatea constructiilor este rezultata din realizarea si mentinerea cerintelor fundamentale aplicabile, pe toata durata existentei acestora.

cerinte verificare proiecte

Cerinte verificare proiecte constructii

Potrivit legii 10/1995 calitatea constructiilor este rezultata din realizarea si mentinerea cerintelor fundamentale aplicabile, pe toata durata existentei acestora. In art.5 din lege sunt mentionate urmatoarele cerinte fundamentale pentru care se poate face verificarea la proiecte:

Ce face un verificator de proiecte - MLPAT

Ce face un verificator de proiecte? Verificarea proiectelor privind respectarea cerintelor fundamentale aplicabile in constructii, conform legii 10/1995, se efectueaza de catre specialisti verificatori de proiecte, pentru cerinta in care au fost atestati.

Verificarea la cerinta esentiala de ”rezistenta mecanica si stabilitate” este obligatorie pentru constructii. Pentru constructii civile industriale si agrozootehnice, verificatorul MLPAT trebuie sa fie atestat in A1 – pentru structura de rezistenta din beton, beton armat, lemn si zidarie sau A2 – pentru structura din lemn, metal sau alte compozite.

Verificatorul MLPAT (verificator arhitectura, rezistenta si instalatii) verifica proiectele, intocmeste referatul de verificare si stampileaza partea scrisa si partea desenata a proiectului.

Cand ai nevoie de verificator proiecte

Dupa ce se elibereaza Certificatul de Urbanism in vederea autorizarii lucrarilor, pe langa solicitarea executiei proiectului DTAC, vei avea nevoie si de verifcator proiecte. Conform legii 10/1991, proiectele trebuie sa fie verificate la cerintele esentiale privind calitatea in constructii. Ai nevoie de Certificat de Urbanism? Vezi serviciul de obtinere Certificat de Urbanism Bucuresti.

Te putem ajuta cu obtinerea certificatului de urbanism

Verificare proiect de arhitectura

Verificare proiect arhitectura faza DTAC – verificat la cerintele esentiale B1, D, E, F pentru apartamente, case, hale industriale. Putem sa te ajutam cu proiectul complet ce contine partea scrisa si desenata, formata din memoriul tehnic de arhitectura si planuri de arhitectura.

Verificator proiecte inclus in faza DTAC a partii de arhitectura. Partea de arhitectura se verifica de catre un specialist verificator arhitectura.

Verificare proiect rezistenta

Verificare proiect rezistenta faza DTAC – verificat la cerintele esentiale A1 sau A2 pentru apartamente, case, hale industriale. Te putem ajuta si cu proiectul de rezistenta complet ce cuprinde partea scrisa si desenata, cu verificarea inclusa. Proiectul este intocmit de un inginer proiectant de rezistenta.

Ce face un verificator de proiecte? Verificatorul de proiecte va emite un referat de verificare privind respectarea cerintei pentru care este atestat, verifica, semneaza si stampileaza piesele scrise si desenate ale proiectului de rezistenta.

Verificare proiect rezistenta

Verificare proiect rezistenta faza DTAC – verificat la cerintele esentiale A1 sau A2 pentru apartamente, case, hale industriale. Te putem ajuta si cu proiectul de rezistenta complet ce cuprinde partea scrisa si desenata, cu verificarea inclusa. Poriectul este intocmit de inginer proiectant de rezistenta, verificat la cerinta fundamentala privind rezistenta si stabilitatea constructiilor.

Ce face un verificator de proiecte? Verificatorul de proiecte va emite un referat de verificare privind respectarea cerintei pentru care este atestat, verifica, semneaza si stampileaza piesele scrise si desenate ale proiectului de rezistenta.

Model referat verificare proiect arhitectura si rezistenta

verificator mlpat verificatori de proiecte rezistenta
verificare proiect rezistenta
verificator mlpat verificare proiect arhitectura

Model legitimatie verificator de proiecte

Va prezentam mai jos un model cu legitimatie verificatori de proiecte. Acestea au fost preluate din anexa 2 din procedura privind atestarea verificatorilor de proiecte din 2018.

model legitimatie verificatori de proiecte
error: Alerta: Este interzisa copierea continutului. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii in vigoare.