Proiect D.T.A.C

DTAD proiect pentru autorizatia de demolare

Ce inseamna DTAD? DTAD reprezinta documentatia tehnica necesara pentru a obtine Autorizatia de demolare. Conform art.8 din legea 50/1991 demolarea totala sau partiala a unei case si a instalatiilor aferente acesteia se executa doar in baza autorizatiei de demolare. Conditiile de obtinere a autorizatiei de demolare sunt aceleasi ca la autorizatia de construire, in conformitate cu regulamentul aferent acestora si a prevederilor planurilor urbanistice. In aceasta pagina vei afla ce contine DTAD proiect autorizatia de demolare, care este primul pas si care sunt actele necesare obtinerii autorizatiei de demolare.

Ai nevoie de documentatie tehnica DTAD atunci cand doresti sa demolezi o constructie existenta si urmezi procedura de obtinere a Autorizatiei de demolare. Solicitarea documentatiei tehnice DTAD se va regasi in Certificatul de Urbanism emis in scopul desfiintarii constructiei, desigur, impreuna cu referate de verificare, expertiza tehnica mlpat, acordurile si avizele solicitate in acest scop.

Situatiile cand ai nevoie de Autorizatia de demolare si de proiectul DTAD pot fi urmatoarele:

Ce contine un proiect DTAD?

Documentatia DTAD cuprinde partea de arhitectura, rezistenta si instalatii, formate din partea scrisa (memoriu) si partea desenata (planuri), solicitate in functie de caz. DTAD arhitectura este intocmit de catre arhitect, DTAD rezistenta si instalatii se intocmesc de catre ingineri atestati pe aceste ramuri de activitate.

Un proiect DTAD contine informatii detaliate referitoare la proceduri si instructiuni ale procesului de demolare, metode de demolare, proceduri pentru asigurarea sanatatii si securitatii in munca, siguranta lucrarilor si metoda de evacuare a deseurilor si materialelor rezultate din demolare.

Documentatia tehnica DTAD pentru obtinere autorizatie de demolare

Echipa noastra te poate ajuta cu proiectul DTAD necesar la obtinerea autorizatiei de demolare. Arhitectii si inginerii echipei sunt persoane calificate si certificate sa intocmeasca, sa semneze proiectul de demolare si sa ateste conformitatea lucrarilor cu standarele si normele aplicabile in constructii.  Pe langa documentatia DTAD, te putem ajuta si cu Proiect DTAC si DTOE solicitate in Certificatul de Urbanism. 

PRET PROIECT DTAD

Pretul proiectului DTAD (memoriu si planuri) se va calcula in functie de tema, suprafata constructiei ce urmeaza a se demola, amplasamentul constructiei si functiunea acesteia.

CUM POT OBTINE AUTORIZATIA DE DEMOLARE CASA VECHE

Este necesar sa obtii autorizatia de demolare atunci cand vrei sa demolezi o casa de pe teren sau cand vrei sa demolezi partial o constructie, o anexa.

Autorizatia de demolare este un document eliberat de autoritatile locale competente, in baza caruia proprietarului ii este permis sa execute lucrarile de demolare. 

Obtinerea Autorizatiei de demolare si respectarea ei este necesara pentru a asigura desfasurarea lucrarilor in conformitate cu reglementarile locale de constructie, pentru protejarea infrastructurii si sigurantei publice si de mediu.

ce rol are documentatia dtad in obtinerea autorizatiei de demolare?

Documentatia DTAD este solicitata in Certificatul de Urbanism si are un esential in obtinerea Autorizatiei de demolare. In proiect sunt evaluate propunerile de demolare de catre arhitecti si ingineri specializati si atestati si sunt evidentiate metode, tehnici, solutii de interventie, riscuri, conditii de securitate, fiecare aspect necesar pentru asigurarea sigurantei constructiilor vecine si a locuitorilor.

Ce contine un proiect de arhitectura faza DTAD

Proiectul de arhitectura faza DTAD cuprinde memoriul tehnic de arhitectura ca parte scrisa din proiect si planurile (plansele cu releveul, fatade si sectiuni) ca parte desenata din proiect. Tot in proiect se adauga si planul cu documentatia fotografica cu interiorul si exteriorul constructiei / constructiilor propuse spre demolare si devizul general de costuri. Partea scrisa a memoriului tehnic de arhitectura din proiectul DTAD contine datele generale referitoare la amplasament, beneficiar si descrierea lucrarilor, descrierea casei propuse spre demolare, structura de rezistenta a casei, proceduri pentru asigurarea securitatii si sanatatea in munca, indeplinirea cerintelor de calitate si date referitoare la bilantul teritorial (calcul POT si CUT existent si propus).

Partea scrisa - memoriu tehnic

Parte desenata - Planse arhitectura

Acte necesare autorizatie de demolare

In certificatul de urbanism se vor mentiona ce acte sunt necesare pentru autorizatie de demolare. Eliberarea Certificatului de Urbanism se face de autoritatea competenta si reprezinta primul pas in procesul de obtinere a autorizatiei de demolare. Rolul Certificatului de Urbanism emis in scopul obtinerii autorizatiei de demolare este de a oferi informatii cu privire la posibilitatea si conditiile de demolare in zona, conform regulamentului urbanistic local.

Regulamentul urbanistic local (RLU), stabileste regulile si reglementarile in ceea ce priveste construirea sau demolarea imobilelor intr-o anumita zona.

Actele necesare pentru autorizatie de demolare sunt proiect DTAD, avize solicitate in functie de caz, expertiza tehnica MLPAT, proiect DTOE pentru organizarea de executie a lucrarilor, copia actelor de proprietate, copie documentatia cadastrala existenta, copia certificatului de urbanism.

Intra sa citesti cum poti obtine mai simplu certificatul de urbanism pentru obtinerea autorizatiei de demolare prin apasarea butonului de mai jos.

Te-ar mai putea interesa si: